Kawasaki Ninja e-1

Prateći globalne tokove kada je reč o alternativnim gorivima i pratećim pogonskim sistemima, Kawasaki je nedavno na evropsko tržište dopremio i dva električna motocikla – Ninja e-1 i Z e-1, koji će se u prodaji naći krajem ove, odnosno početkom 2024. godine.

Oba modela bazirana su na Kawasakijevim motociklima od 400 “kubika” radne zapremine (Ninja 400 i Z 400), ali se tu, praktično, svaka sličnost završava, budući da je za pogon odabran električni motor snage 5 kW, odnosno 9 kW (12 KS) maksimalno, koji oslobađa i 40,5 Nm u rasponu od 0 do 1600 o/min.

Snaga se na zadnji točak prenosi putem lanca, a zahvaljujući jednostepenoj transmisiji koja je “uparena” sa elektro-motorom, nema više potrebe za kvačilom. Interesantno je da je Kawasaki ipak zadržao zadnju “nožnu” kočnicu, iako je imao mogućnost da ručicu prebaci na korman, umesto pomenutog kvačila.

Za napajanje elektro-motora energijom zadužene su dvostruke litijum-jonske baterije, koje se mogu vaditi po potrebi, a obezbeđuju ukupan kapacitet od 60 Ah. Kako Kawasaki navodi, punjenje iznosi oko tri i po sata po bateriji, dok za jedan i po sat ona može dostići 85% kapaciteta (sa prethodnih 20%).

Maksimalna brzina u ECO režimu iznosi 64 km/h, odnosno 75 km/h sa tzv. e-Boost. Ukoliko se odlučite za ROAD režim rada, tada se brzina povećava na 88 km/h, odnosno 99 km/h uz e-Boost. A što se tiče autonomije, ona je deklarisana na 72 kilometra, ali svakako umnogome zavisi od uslova i stila vožnje.

Najavljena cena za model Ninja e-1 na nemačkom tržištu iznosi 8.635 evra, a u prodaji bi trebao da se nađe krajem ove, odnosno početkom naredne godine.