Kawasaki Brute Force 450 – Savršena mera

Za 2025. godinu, Kawasaki je, inspirisan uspehom ATV modela Brute Force 750, spremio i nešto „manju“ verziju ovog popularnog „kvada“ koja nosi naziv Brute Force 450.

Idealno pozicioniran između klasa od 300 i 750 „kubika“ radne zapremine, Brute Force 450 pruže sve, pa i više od onoga što u današnje vreme traže kupci od ATV-a srednje klase. A kada se u obzir uzme i Kawasaki kvalitet izrade i završne obrade, izdržljivost i performanse, dobija se jedan od best-buy vozila u segmentu.

Ovaj ATV pokreće vodeno hlađeni, četvorotaktni jednocilindarski agregat, zapremine 443 cm3, sa direktnim ubrizgavanjem goriva i četiri ventila po cilindru, koji oslobađa nešto više od 24 kilovata, odnosno 33 konjske snage i isto toliko Nm obrtnog momenta.

Za prenos snage se brine dvostepena CVT transmisija koja omogućava „glatku“ vožnju kako malim brzinama, tako i pri „punom gasu“, a tu je i elektronski selektor pogona na zadnje točkove ili sva četiri (2WD/4WD), u zavisnosti od potrebe, odnosno podloge na kojoj se vozi. Za najteže uslove, tu je i blokada zadnjeg diferencijala.

Atraktivan dizajn prati i robustna konstrukcija, ukupne mase 310 kilograma, a ukoliko je potrebno, napred se može poneti do 34 kg prtljaga, dok je pozadi moguće smestiti 68 kg tereta. Takođe, Brute Force 450 je sposoban da povuče prikolicu mase do 476 kg, a ukoliko je neophodno, na prednjem delu vozila se može ugraditi i vitlo za izvlačenje, vučne sile do 1130 kilograma.

Nezavisno oslanjanje napred i pozadi, sa podesivim oprugama, brine se ne samo za udobnost vozača, već i dobru prohodnost na težim terenima, dok su za zaustavljanje zadužene hidraulične disk kočnice, sa diskovima prečnika 202 mm.

Kako je najavljeno, Kawasaki Brute Force za 2025. godinu biće dostupan u dve boje – sivo-plava (Grayish Blue) i bela (Bright White).