kawasaki-70-godina-01

70 GODINA DOBRE ZABAVE

Tokom septembra ove godine, kompanija Kawasaki Motors će proslaviti 70 godina svog postojanja, započevši svoj moto-put sada već davne 1953. godine, kada je predstavljen prvi pogonski agregat za motocikle KE-1.

kawasaki-70-godina-02

Kako bi se prikladno obeležio ovaj jubilej, Kawasaki Motors će prirediti specijalnu izložbu tzv. “vintage” modela koja će se tokom septembra održati na Foothill Ranch u Kaliforniji, kao i u Kawasaki Good Times World u gradu Kobe, u Japanu.

kawasaki-70-godina-03

U proteklih sedam decenija, iz Kawasaki proizvodnih pogona izašli su neki od pravih dragulja na dva točka, ovekovečeni i na velikom platnu, poput famoznog GPZ 900R iz originalnog Top Gun filma, ali i njegov “filmski kolega” u nastavku Top Gun: Maverick – model Ninja H2 Carbon.

kawasaki-70-godina-04

Brojni supersportski modeli iz Ninja linije oduvek su predstavljali jedne od najpoželjnijih motocikala globalno, a ništa manje bitnu ulogu nisu imali ni dvotočkaši iz tzv. Naked i Adventure Tourer klase, baš kao ni Enduro, odnosno Motocross modeli.

kawasaki-70-godina-05

U novije vreme, ponuda je proširena i na četvorotočkaše – popularne “kvadove” i tzv. Side-by-Side vozila, kao i nautički program vodenih skutera, poznatijih pod nazivom Jet Ski, koji su sve popularniji vidovi prevoza, odnosno zabave u okviru Kawasaki brenda.